Pridať recept

Karlovarské koláčiky

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
120 g
čerstvé maslo
140 g
topené maslo
9 ks
vajce
30 g
droždie
8 PL
sladká smotana
trochu
práškový cukor
50 g
mandle
1/2 KL
soľ
krupicový cukor
ríbezľový lekvár
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Oba druhy masla poriadne vymiešame a potom pridáme sladkú smotanu, žĺtky, droždie, trošku práškového cukru a múku. Z týchto surovín urobíme cesto, osolíme ho a necháme na 15 minúť odstáť.
 
2.
Plech vyložíme papierom na pečenie a z cesta urobíme 26 rovnakých kopčekov. Nožom ich trošku sploštíme. Na vrch dáme ríbezľový lekvár alebo môžeme použiť aj kompótovú višňu. Kopčeky obložíme snehom z bielkov, posypeme krupicovým cukrom a môžeme aj mletými mandľami, ale aj nemusíme. Koláčiky pečieme v predhriatej rúre do ružova a na záver ich posypeme práškovým cukrom.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať