Kunětické praclíky
nízka
náročnosť
ingrediencie
125
g
polohrubá múka
25
g
droždie
70
g
čerstvé maslo
6
PL
smotana
1
PL
práškový cukor
1
KL
citrónová kôra
3
ks
žĺtok
1
ks
vajce na potretie
1
štipka
soľ
1
štipka
muškátový kvet
hladká múka na posypanie dosky
postup
1.
Dôkladne vymiešame maslo a pridáme smotanu, žĺtky, práškový cukor, droždie, múku a vypracujeme hladké cesto. Následne pridáme muškátový kvet, citrónovú kôru a cesto opäť prepracujeme, potom ho necháme vykysnúť.
2.
Potom cesto osolíme a premiesime. Na pomúčenej pracovnej doske vytvoríme z cesta praclíky, ktoré potrieme vyšľahaným vajíčkom. Na plechu ich necháme ešte chvíľku kysnúť a potom pečieme v predhriatej rúre.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.