Krupicová bábovka
nízka
náročnosť
ingrediencie
210
g
cukor
30
g
mleté mandle
5
ks
vaječný bielok
5
ks
žĺtok
110
g
krupica
1/2
ks
citrón
tuk na vymastenie
hrubá múka
cukor na posypanie
postup
1.
Do peny vymiešame cukor so žĺtkami a postupne pridáme mleté mandle a postrúhanú kôru z 1/2 polovice citróna ako aj vytlačenú šťavu z polovičky citróna. V tejto zmesi rozmiešame jemnú krupicu a sneh z bielkov. Takto pripravené cesto vlejeme do vymastenej a hrubou múkou vysypanej bábovkovej formy.
2.
Bábovku pečieme vo vopred vyhriatej rúre približne 60 minút. Po dopečení ju necháme čiastočne vychladnúť a až potom ju opatrne vyklopíme. Bábovku potom posypeme práškovým cukrom alebo vanilkovým cukrom.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.