Čerešňový koláč s posýpkou
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
g
droždie
2
ks
žĺtok
2
PL
práškový cukor
350
g
polohrubá múka
250
ml
mlieko
30
g
maslo
soľ
Plnka
50
g
mleté orechy
1
kg
čerešne
1
balíček
škoricový cukor
Posýpka
100
g
práškový cukor
100
g
hrubá múka
50
g
maslo
postup
1.
Droždie necháme napučať v troche teplého mlieka a potom tento kvások pridáme do múky a pridáme k nej aj ostatné ingrediencie. Vypracujeme celkom hladké cesto a necháme ho vykysnúť. Cesto roztlačíme na plech pomocou rúk, ktoré sme si pred tým namočili do oleja. Posypeme ho pomletými orechmi, škoricovým cukrom a po celej ploche rozložíme čerešne.
2.
Posýpka: Prstami spracujeme na sypkú zmes cukor, tuk a múku. Túto posýpku rozdelíme po celkom koláči a budeme ho piecť približne 30 - 35 minút pri teplote 180°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.