Ďumbierniky
nízka
náročnosť
ingrediencie
30
g
ďumbier mletý
300
g
polohrubá múka
300
g
práškový cukor
1
balíček
kypriaci prášok
1
ks
vajce
2
ks
vaječný žĺtok
tuk na vymastenie
hrubá múka
postup
Premiešame spolu múku, cukor, vajce, žĺtky, prášok do pečiva a mletý ďumbier. Z týchto surovín vypracujeme cesto, ktoré vyvaľkáme a vykrajujeme rôzne tvary. Rozložíme ich na vymastený a hrubou múkou vysypaný plech. Aspoň pol hodinu ich tu necháme, aby obschli a potom ich upečieme vo vopred vyhriatej rúre.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.