Buchtičky s krémom
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
vajce
4
ks
vaječný žĺtok
250
g
maslo
1
PL
práškový cukor
2
KL
citrónová kôra
30
g
droždie
0,3
litrov
mlieko
1
kg
polohrubá múka
štipiek
soľ
maslo na vymastenie
Krém
1/4
liter
smotana na šľahanie
200
g
práškový cukor
vanilkový struk
postup
1.
Vymiešame maslo so žĺtkami, pridáme celé vajíčka, citrónovú kôru, trošku práškového cukru, múku a štipku soli. Následne prilejeme vlažné mlieko a droždie. Dôkladne spracujeme cesto a potom ho necháme vykysnúť.
2.
Po vykysnutí ho valčekom vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, z ktorých sformujeme buchtičky. Na maslom vymastený plech rozmiestníme buchtičky, jednu vedľa druhej. Budeme ich piecť v predhriatej rúre do zlatista.
3.
Servírujeme ich poliate vanilkovým krémom. Ten sme pripravili zvarením cukru, vanilky a smotany. Potom vyberieme struk a budeme krém šľahať, až kým mierne nevychladne.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.