Jemná kelová polievka
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
kel
500
g
zemiaky
150
g
mrkva
100
ml
smotana na šľahanie
200
g
klobása
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
trochu
olej
1
kocka
zeleninový bujón
trochu
majorán
15
g
maizena
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Zeleninu umyjeme, očistíme a pokrájame - kel na rezančeky, mrkvu na kolieska a zemiaky na kocky.
2.
Do hrnca dáme variť 800 ml vody, kocku zeleninového bujónu a zemiaky. Keď sú zemiaky takmer mäkké, pridáme smotanu, kolieska mrkvy a kel. Polievku osolíme, okoreníme a zahustíme maizenou rozmiešanou v troške vody.
3.
Klobásu pokrájanú na tenké kolieska opražíme na oleji a pridáme do polievky. Premiešame a nakoniec pridáme majorán.
4.
Pred podávaním každú porciu ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.