Svieži šalát
nízka
náročnosť
ingrediencie
2
ks
hlávkový šalát
10
ks
reďkovka
1
ks
uhorka
6
ks
karotka
2
ks
uvarené vajce natvrdo
5
ks
cibuľa
Zálievka
4
PL
olivový olej
2
KL
horčica
1
PL
biely vínny ocot
mleté čierne korenie
soľ
postup
1.
Na kúsky potrháme šalátové listy. Na jemné plátky postrúhame karotku, uhorku aj reďkovky. Do misiek uložíme šalát, uložíme postrúhanú zeleninu a ozdobíme vajíčkami.
2.
Takto pripravený šalát prelejeme zálievkou, ktorú sme si pripravili tak, že sme vyšľahali všetky uvedené suroviny. Šalát na záver môžme posýpať nakrájanou cibuľkou.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.