Pridať recept

Labužnícke kurča

ingrediencie

1 ks
kurča
1 PL
horčica
1 KL
kari
1 štipka
majorán
2 PL
petržlenová vňať
3 PL
olej
1 KL
glutasol
1 strúčik
cesnaku
2 PL
citrónová šťava
soľ
1 KL
maslo
3 PL
strúhanka

postup

1.
Z oleja, horčice, kari, cesnaku, majoránu, petržlenovej vňate, glutasolu a citrónovej šťavy vymiešame pastu. Potrieme ňou kurča a necháme v chladničke 2 hodiny odležať.
 
2.
Potom ho osolíme, posypeme strúhankou a pridáme niekoľko vločiek masla. Pečieme 3/4 hodiny v rúre. Podľa potreby podlejeme vývarom. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Cesnak
Ako správne konzumovať cesnak, aby sme využili čo najviac jeho fantastických benefitov
O cesnaku sa často hovorí ako o prírodnom antibiotiku. Už naše staré mamy využívali jeho liečivé účinky...
Cesnakovo – šunkové rolky
Cesnakovo – šunkové rolky: Zmiznú skôr, ako stihnú vychladnúť
Kysnuté cesto potreté nátierkou z masla, čerstvej pažítky a voňavého cesnaku zrolované spolu so šunkou a syrom.
Manuál pre milovníkov kari
Manuál pre milovníkov kari: Poradíme, ako pripraviť to tradičné i rôzne iné verzie
Dlhé roky bola predstava slovenských kuchárov o kari taká, že pridali do jedla žltú zmes korenín, v ktorej...
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Ako rýchlo olúpať cesnak? Šéfkuchár odhalil patent
Cesnak, hoci pre niektorých mimoriadne chutný a je neoddeliteľnou súčasťou takmer každého jedla. V kuchyni ho...
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Cesnak obohatí váš pokrm, ale pri jeho spracovaní buďte opatrní. Často robíme túto chybu
Bez cesnaku by bola naša kuchyňa chudobnejšia. Táto zelenina jednoznačne obohacuje chuť jedál, a aj keď...