Plnené kapustné listy s bazalkovou omáčkou
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
veľkej kapusty
Plnka
500
g
mletého kuracieho mäsa
1/2
šálka
nastrúhaného tvrdého syra
1/4
šálka
iného nastrúhaného syra
1/2
ks
cibuľa
2
ks
mleté strúčky cesnaku
1
ks
červenej papriky
280
g
varenej ryže
soľ
korenie
citrónová kôra
trochu
bazalka
trochu
petržlenová vňať
Omáčka
2
ks
šalotka
trochu
maslo
kurací vývar
1
ks
kyslú smotanu
2
dl
biele víno
bazalka
korenie
soľ
postup
1.
Celú kapustu ponoríme do veľkého hrnca s vodou (voda 3cm v hrnci), potrebné je prikryť ju pokrievkou. Varenie by malo trvať asi 30 minút. Kapusta sa ochladí a môžeme odrezať jej konce.Listy po uvarení zmäknú, odstránime ich z kapusty po jednom a dáme na tanier.
2.
Urobíme si bazalkovú omáčku. Dve šalotky speníme s lyžicou masla na panvici a polejeme vínom. Pridáme šálku kuracieho vývaru, šálku smotany a metličkou vymiešame. Pridáme čerstvú bazalku, soľ, korenie, znížime oheň, kým nezhustne omáčka.
3.
500g kuracieho mletého mäsa, 1/2 šálky strúhaného syra, 1/4 šálky iného strúhaného syra, 1/2 cibule, 2 mleté strúčiky cesnaku, 1 červenú papriku nakrájanú na kocky, 280g varenej ryže, soľ, korenie, cit. kôru, vňať a bazalku zmiešame.
4.
Každý list naplníme touto zmesou a zložíme do valčeka. Položíme spojom dolu na pekáč, ktorý je poliaty trochou kuracieho vývaru. Pokvapkáme naše závitky olivovým olejom, posypeme syrom, soľou, korením a zakryjeme voľne fóliou. Pečieme asi 45 minút na 204°C. Po pečení polejeme omáčkou, veľkým množstvom. Ale nie pri pečení, lebo omáčka sa pokazí.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.