Kaviárové bliny
nízka
náročnosť
ingrediencie
1,5
dl
vlažné mlieko
300
g
hladká múka
15
g
droždie
1
PL
olej
1
štipka
cukor
kôpor
soľ
kyslá smotana
postup
Pripravíme si kvások z cukru, vody a droždia, následne pridáme olej, soľ a múku. Necháme kysnúť pol hodinu. Na panvici nalejeme olej, ktorý rozpálime a pripravíme na ňom malé bliny (lievance). Budeme ich opekať z oboch strán do zlata. Budeme ich podávať s kaviárom a kyslou smotanou. Na záver ich ozdobíme kôprom alebo petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.