Plnené zapekané zemiaky
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
zemiaky
olej
soľ
plnka
1
ks
cibuľa
1
ks
chilli paprička
3
ks
vajce
150
ml
kyslá pochúťková smotana
2
KL
chren
soľ
mleté čierne korenie
1
ks
pažitka
150
g
syr
150
g
šunka
postup
1.
Zemiaky umyjeme a v šupke vo vriacej osolenej vode varíme asi 15 minút do polomäkka. Zlejeme, prepláchneme studenou vodu, necháme trochu vychladnúť a vodorovne prerežeme. Rúru predhrejeme na 200 C, plynová stupeň 3.
2.
Plech vymastíme, olejom a poukladáme naň zemiaky, reznou stranou hore. Cibuľu ušúpeme a nadrobno nakrájame, čili papričku prerežeme, krájame všetky žilky aj jadierka a najemno ju nakrájame.
3.
Vajíčka rozdelíme an žĺtky a bielky. Žĺtky premiešame s nakrájanou cibuľou, čili papričkou, kyslou smotanou, chrenom, osolíme a okoreníme. Primiešame nasekanú pažítku a nastrúhaný syr a šunku, ktorú pokrájame na malé kocky. Bielky so štipkou soli vyšľaháme na tuhý sneh a zľahka vareškou vniešame do plnky.
4.
Plnku rozdelíme na polovice zemiakov, vložíme do predhriatej rúry a s asi 30 minút dozlatista zapekáme. Dobrú chuť!
Lepkavé zemiakové cesto? Naučte sa jednoduchý trik a zemiakové gule budú krásne jemné, hladké a nadýchané
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.