Čokoládová roláda s marhuľami
8
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
Cesto
3
ks
vajce
90
g
cukor
štipiek
soľ
45
g
polohrubá múka
1/2
KL
kypriaci prášok
2
PL
kakao
Plnka
100
g
smotana
350
g
tučný tvaroh
2
PL
cukor
1
balíček
instantná želatína
1
PL
marhuľovica
300
g
marhuľa
Poleva
1
balíček
biela čokoládová poleva
postup
1.
Rúru rozohrejeme na 200°C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Zo všetkých surovín pripravíme cesto a natrieme na plech. Pečieme 12-14 minút, prikryté necháme vychladnúť a preklopíme na utierku, posypanú práškovým cukrom. Papier na pečenie odstránime.
2.
Zmiešame smotanu, tvaroh,cukor, želatínu a marhuľovicu. Touto zmesou potrieme piškótu. Zadný okraj necháme voľný asi na šírku 4 cm. Čerstvé marhule zalejeme vriacou vodou, ošúpeme, rozpolíme a vykôstkujeme (marhule z kompótu necháme iba odkvapkať). Ovocie pokrájame na kúsky a poukladáme na tvarohový krém.
3.
Pomocou utierky piškótu zvinieme zo širšej strany. Hotovú roládu zabalíme do alobalu, položíme na tácňu a na 20 minút dáme do mrazničky. Pred podávaním polejeme bielou čokoládovou polevou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.