Pridať recept

Prírodné teľacie medailóniky

dobruchut

ingrediencie

600 g
teľacie stehno
80 g
olej
80 g
maslo
1 dl
vývar
hladká múka

postup

1.
Očistené, umyté a osušené mäso pokrájame naprieč vlákna na malé rezne (na 1 porciu 3 až 4 kusy), mierne naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme a sformujeme do okrúhleho tvaru. Naklepanú stranu rezňov trocha pomúčime a z oboch strán na rozohriatom oleji prudko opečieme do zlata. Opečené rezne vyberieme, prebytočný tuk zlejeme, výpek zalejeme vývarom, pridáme maslo a varíme, až kým sa šťava nezačne oddeľovať od tuku. Pri podávaní medailóniky polejeme šťavou.
 
2.
Ako prílohu podávame varené alebo opekané zemiaky, prípadne dusenú ryžu a zeleninové šaláty.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať