Prírodné teľacie medailóniky
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
600
g
teľacie stehno
80
g
olej
80
g
maslo
1
dl
vývar
hladká múka
postup
1.
Očistené, umyté a osušené mäso pokrájame naprieč vlákna na malé rezne (na 1 porciu 3 až 4 kusy), mierne naklepeme, okrajové blany narežeme, osolíme a sformujeme do okrúhleho tvaru. Naklepanú stranu rezňov trocha pomúčime a z oboch strán na rozohriatom oleji prudko opečieme do zlata. Opečené rezne vyberieme, prebytočný tuk zlejeme, výpek zalejeme vývarom, pridáme maslo a varíme, až kým sa šťava nezačne oddeľovať od tuku. Pri podávaní medailóniky polejeme šťavou.
2.
Ako prílohu podávame varené alebo opekané zemiaky, prípadne dusenú ryžu a zeleninové šaláty.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.