Bravčové mäso dusené v keli
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
400
g
bravčové pliecko
60
g
rastlinný tuk
80
g
cibuľa
400
g
kel
10
g
cesnaku
10
g
údená slanina
20
g
hladká múka
mleté čierne korenie
voda
soľ
postup
1.
Očistené, umyté a osušené pliecko pokrájame na väčšie kocky (asi po 30 g) a za stáleho miešania opečieme na väčšej polovici rozohriateho tuku. Na tuku po opekaní opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme opečené mäso, okoreníme, trocha osolíme, podlejeme vodou alebo vývarom a pod pokrývkou dusíme do polomäkka. Občas dolejeme vody alebo vývaru. Potom pridáme umytý kel pokrájaný na rezance, všetko podusíme, zalejeme potrebným množstvom vody, zahustíme zápražkou a spolu dovaríme. Pred dohotovením pridáme cesnak rozotrený so soľou a rozškvarenú slaninu pokrájanú na malé kocky.
2.
Ako prílohu podávame varené zemiaky, posypané posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.