Kačica s medom
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kačka
1
PL
soľ
1
PL
mleté čierne korenie
1
PL
mletá rasca
2
PL
hladká múka
2
PL
med
250
ml
jablčný mušt
250
ml
vývar
1/2
PL
škorica
postup
Očistenú a umytú kačicu dobre posolíme a okoreníme. Podlejeme trochou vody a dáme piecť. Občas kačicu polievame výpekom. Keď je upečená, výpek zlejeme do hrnca a kačicu necháme na teplom mieste. Do výpeku pridáme hladkú múku a chvíľu pražíme. Prilejeme vývar a jablčný mušt a necháme zovrieť. Dochutíme medom a škoricou. Naporciovanú kačicu prelievame hotovou šťavou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.