Ríbezľové tortičky
6
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
150
g
práškový cukor
140
g
hrubá múka
1
ks
citrón
trochu
maslo
trochu
hrubá múka
250
g
ríbezle
250
ml
šľahačková smotana
1
balíček
vanilkový cukor
postup
Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, po lyžiciach doň zašľaháme cukor a žĺtky, pridáme postrúhanú kôru a šťavu, zľahka primiešame múku. Cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech s vyšším okrajom a upečieme do zlata. Z upečenej, ešte vláčnej piškóty povykrajujeme vrúbkované kolieska a necháme vychladnúť. Do šľahačkovej smotany primiešame trochu lekváru a vymiešame. Ozdobíme šľahačkou a ríbezľami.
Podobné recepty
Od detstva mám blok, keď vidím rascovú polievku s vajíčkom, hovorí šéfkuchár Martin Novák otvorene. Rád má však túto klasiku (rozhovor)
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.