Orechová roláda
8
porcií
nízka
náročnosť
ingrediencie
100
g
kryštálový cukor
5
ks
vajce
trochu
citrónová kôra
50
g
hrubá múka
50
g
mleté vlašské orechy
20
g
maslo
20
g
hrubá múka
180
g
malinový džem
80
g
čokoláda
1
PL
maslo
trochu
vlašské orechy
2
PL
kakao
postup
1.
Cukor miešame so žĺtkami a s postrúhanou citrónovou kôrou 25-30 minút. Potom zľahka po častiach primiešame z bielkov ušľahaný sneh, múku, kakao a zomleté orechy.
2.
Cesto rozotrieme na plech, ktorý sme vyložili papierom, vymastili maslom a posypali múkou, upečieme do ružova.
3.
Upečené cesto vyklopíme, opatrne z neho stiahneme papier, nova ho položíme na papier, spolu s papierom zvinieme a necháme vychladnúť. Potom rozbalíme, papier odstránime a roládu potrieme ríbezľovým lekvárom, stočíme a povrch opäť trocha potrieme lekvárom.
4.
Zmäknutú čokoládu vymiešame s kúskom masla dohladka a polejeme ňou celú roládu. Ak je poleva prihustá, rozriedime ju horúcou vodou. Nakoniec roládu posypeme nahrubo zomletými orechmi.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.