Pridať recept

Brokolicová krémová polievka

ingrediencie

250 g
brokolica
1 ks
bujón
750 ml
voda
200 ml
smotana
30 g
maslo
10 g
hladká múka
50 ml
mlieko
mleté čierne korenie

postup

1.
Brokolicu umyjeme, rozdelíme na ružičky a uvaríme vo vode (750 ml) s 1 kockou bujónu. Prilejeme smotanu a rozmixujeme. Okoreníme a za stáleho miešania pridáme bešamel.
 
2.
Bešamel: v hrnci rozpustíme maslo, zaprášime ho s múkou a za stáleho miešania prilejeme mlieko.
Ohodnotiť recept
hodnotenie
Podobné články
Bujón
Toto by mal vedieť každý, kto používa bujón! Skutočne je vývar zdravší? Odpoveď vás mimoriadne prekvapí!
Aj vy zvyknete používať bujón? Alebo si pripravíte vždy poctivý vývar? A ktorý je zdravší?
Cicerova s brokolicou
Brokolica v hlavnej úlohe
Brokolica je druhovo vraj kelom a príbuzná karfiolu. Pochádza zo Stredomoria a u nás sa výborne udomácnila. Je to...
Poctivá brokolicová polievka
Poctivá brokolicová polievka: 10 overených receptov na najchutnejšie a krásne farebné polievky z obľúbenej brokolice
Ak chcete poctivú, zeleninovú polievku, ktorá má okrem krémovej konzistencia aj krásnu farbu, vsaďte...
Obľúbená brokolica vo jednoduchých receptoch
Pochúťky z brokolice tak, ako ich máme najradšej
Brokolica je nutrične bohatá zelenina s krásnou farbou, ktorá sama o sebe evokuje množstvo kulinárskych nápadov...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Nachádza sa takmer všade, je však bezpečný? Ak ho používate na dochucovanie jedál, mali by ste o tomto vedieť!
Nachádza sa takmer všade, je však bezpečný? Ak ho používate na dochucovanie jedál, mali by ste o tomto vedieť!
Zvyknete používať zmes korenín, bujón či sójovú omáčku? Nielen tieto produkty obsahujú kontroverznú látku...