Pridať recept

Penne s divokou špargľou

ingrediencie

500 g
špargľa
1 ks
cibuľa
50 g
syrová šunka
40 g
maslo
1/4 ks
sušená čili paprička
1/2 zväzok
petržlenová vňať
300 g
cestoviny penne
štipiek
soľ
200 ml
smotana
1 PL
paradajkový pretlak
štipiek
mleté čierne korenie

postup

1.
Špargľu umyjeme, pri divokej špargli spodné časti stoniek odstránime, pri zelenej odkrojíme konce, spodné časti ošúpeme a špargľu nakrájame na menšie šikmé kúsky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame nadrobno. Šunku nakrájame na drobné kocky.
 
2.
Na veľkej panvici rozpálime maslo a cibuľu so šunkou na ňom opražíme. Pridáme špargľu a čili papričku, všetko opražíme. Petržlenovú vňať opláchneme, osušíme a nasekáme najemno.
3.
Penne uvaríme al dente podľa návodu na obale vo vriacej osolenej vode. Potom ich scedíme a necháme odkvapkať.
4.
K zelenine pridáme smotanu a paradajkový pretlak, všetko trochu povaríme a necháme zhustnúť. Keď omáčka získa krémovú konzistenciu, pridáme penne, osolíme a okoreníme. Všetko opatrne premiešame. Ešte raz krátko zohrejeme a nakoniec posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Ako skladovať špargľu? Vďaka tejto chybe sa rýchlo hodia na vyhodenie
Začala sa sezóna špargle, jednej z najžiadanejších jarných druhov zeleniny. Hoci jej cena môže byť...
Špargľa
Ako sa má špargľa variť? Väčšina ľudí robí prácu navyše, zbytočne!
Špargľa by mala byť mäkká, ale zároveň pevná a šťavnatá. To je pre niektorých ľudí ťažké dosiahnuť...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Ako skladujete špargľu? Takto vydrží čerstvá a chutná až týždeň
Skladovanie špargle sa zdá byť samozrejmosťou, no mnohí ľudia robia základnú chybu. Špargľa tak rýchlo...
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu  špargľu
Delikátna špargľa: Všetky recepty, ktoré potrebujete poznať, aby ste vždy pripravili tú najchutnejšiu špargľu
Jedna z najdelikátnejších zelenín má obmedzenú sezónu od apríla do júna, preto si ju treba vychutnať, kým...
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Špargľa: Zelenina, ktorá zmení vaše jarné menu
Nastala sezóna špargle. Povieme vám, prečo by ste ju mali jesť a čo si z nej pripraviť.