Pridať recept

Farfalle s teľacími knedličkami a syrovou omáčkou

Farfalle s teľacími knedličkami a syrovou omáčkou
Zdroj: gurmanka

ingrediencie

300 g
brokolica
300 g
mrkva
400 ml
zeleninový vývar
200 g
klobásová zmes
3 PL
olej
1 ks
cibuľa
200 g
Mascarpone
1 PL
instantná svetlá omáčka
štipiek
soľ
štipiek
mleté čierne korenie
1 PL
citrónová šťava
2 zväzky
trebuľka
350 g
cestoviny farfalle

postup

1.
Brokolicu s mrkvou očistíme a umyjeme. Mrkvu ošúpeme a nakrájame nadrobno, brokolicu rozdelíme na menšie ružičky. Oboje varíme v zeleninovom vývare pod pokrievkou na stredne silnom ohni zhruba 5-6 minút. Scedíme a pritom vývar zachytíme.
 
2.
Mokrými rukami vyformujeme z klobásovej zmesi malé knedličky. Na rozpálenom oleji ich 2 minúty opekáme dozlatista a potom vyberieme.
3.
Cibuľu ošúpeme, nakrájame nadrobno a opražíme ju vo zvyšnom omastku. Z vývaru odmeriame 250 ml a pridáme spolu s mascarpone a zápražkou k cibuli, rozmiešame metličkou a necháme prejsť varom. Osolíme, okoreníme a dochutíme citrónovou šťavou.
4.
Trebuľku preberieme, opláchneme, osušíme a nasekáme. Spolu so zeleninou a knedličkami ju pridáme do omáčky a zohrejeme.
5.
Farfalle uvaríme al dente podľa návodu na obale. Scedíme, necháme odkvapkať a so syrovou omáčkou ich upravíme na taniere.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Zapekané cestoviny s brokolicou, šunkou a syrom
Brokolica - kráľovná medzi zeleninou
Práve tejto zelenine by ste určite nemali povedať nie, pretože obsahuje priveľa cenných látok, aby ste nad ňou...
Cicerova s brokolicou
Brokolica v hlavnej úlohe
Brokolica je druhovo vraj kelom a príbuzná karfiolu. Pochádza zo Stredomoria a u nás sa výborne udomácnila. Je to...
Poctivá brokolicová polievka
Poctivá brokolicová polievka: 10 overených receptov na najchutnejšie a krásne farebné polievky z obľúbenej brokolice
Ak chcete poctivú, zeleninovú polievku, ktorá má okrem krémovej konzistencia aj krásnu farbu, vsaďte...
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Obľúbená brokolica vo jednoduchých receptoch
Pochúťky z brokolice tak, ako ich máme najradšej
Brokolica je nutrične bohatá zelenina s krásnou farbou, ktorá sama o sebe evokuje množstvo kulinárskych nápadov...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...