Zdravá palacinková torta z ovsených vločiek
4
porcie
45
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
80
g
ovsené vločky
2
dl
mlieko
voda
1
ks
vaječný bielok
5
g
jablčná vláknina
podľa chuti
mletá škorica
trochu
otruby
Plnka
250
g
tvaroh
podľa chuti
jablko
podľa chuti
mleté orechy
podľa chuti
mak
podľa chuti
hrozienka
podľa chuti
med
postup
1.
Cesto: Na noc (deň predtým ako chceme tortu robiť) namočíme vločky do mlieka a pridáme trochu vody, tak aby boli vločky zaliate, cca 1 cm nad vločkami.
2.
Do zmesi potom pridáme vaječný bielok, škoricu, jablčnú vlákninu a trochu otrúb. Všetko rozmixujeme ponorným mixérom.
3.
Na panvici začneme robiť palacinky.
4.
Plnka: Tvaroh vymiešame s medom, s uvarenými jabĺčkami a hrozienkami.
5.
Začneme vrstviť palacinky. Zoberieme palacinku a natrieme ju plnkou, ktorú môžeme posypať mletými orechmi, makom alebo kokosom. Takto pokračujeme ďalej, až kým neminieme plnku a končíme palacinkou.
6.
Tortu dáme vychladiť do chladničky. Pri podávaní môžeme vrch torty natrieť jogurtom, posypať kakaom alebo makom, orechmi, kokosom...každému podľa chuti.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.