Pridať recept

Jemná hovädzia pečienka

ingrediencie

800 g
hovädzie mäso zo stehna
10 PL
červené víno
trochu
olej
2 PL
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
200 g
údená slanina
2 ks
cibuľa
200 g
mrkva
70 g
paradajkový pretlak
200 ml
zeleninový bujón
20 g
maslo
trochu
petržlenová vňať

postup

1.
Mäso odblaníme, umyjeme, osušíme, vložíme do marinády rozšľahanej z vína, 2 lyžíc oleja a citrónovej šťavy, dobre ho v nej poobraciame, prikryjeme a na 24 hodín dáme na chladné miesto. Počas marinovania mäso obraciame.
 
2.
Namarinované mäso vyberieme, osušíme, osolíme, okoreníme, obalíme plátkami slaniny a previažeme kuchynskou niťou.
3.
V pekáči, na rozohriatom oleji mäso zo všetkých strán opečieme a vyberieme.
4.
Do výpeku pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, očistenú, na menšie kúsky nakrájanú mrkvu, pretlak a za stáleho miešania krátko popražíme. Zalejeme zvyšnou marinádou, horúcim bujónom, vložíme späť mäso a prikryjeme.
5.
Dáme do vyhriatej rúry a pečieme domäkka. Počas pečenia mäso obraciame, polievame vlastnou šťavou a podľa potreby podlejeme horúcou vodou.
6.
Upečené mäso vyberieme a necháme 15 minút postáť.
7.
Výpek rozmixujeme, podľa potreby zriedime vriacou vodou a krátko povaríme. Nakoniec zjemníme maslom a už nevaríme.
8.
Z mäsa odstránime niť a slaninu, nakrájame ho na plátky a podávame preliate omáčkou a s cestovinou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať