Jemná hovädzia pečienka
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
800
g
hovädzie mäso zo stehna
10
PL
červené víno
trochu
olej
2
PL
citrónová šťava
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
200
g
údená slanina
2
ks
cibuľa
200
g
mrkva
70
g
paradajkový pretlak
200
ml
zeleninový bujón
20
g
maslo
trochu
petržlenová vňať
postup
1.
Mäso odblaníme, umyjeme, osušíme, vložíme do marinády rozšľahanej z vína, 2 lyžíc oleja a citrónovej šťavy, dobre ho v nej poobraciame, prikryjeme a na 24 hodín dáme na chladné miesto. Počas marinovania mäso obraciame.
2.
Namarinované mäso vyberieme, osušíme, osolíme, okoreníme, obalíme plátkami slaniny a previažeme kuchynskou niťou.
3.
V pekáči, na rozohriatom oleji mäso zo všetkých strán opečieme a vyberieme.
4.
Do výpeku pridáme cibuľu nakrájanú na kolieska, očistenú, na menšie kúsky nakrájanú mrkvu, pretlak a za stáleho miešania krátko popražíme. Zalejeme zvyšnou marinádou, horúcim bujónom, vložíme späť mäso a prikryjeme.
5.
Dáme do vyhriatej rúry a pečieme domäkka. Počas pečenia mäso obraciame, polievame vlastnou šťavou a podľa potreby podlejeme horúcou vodou.
6.
Upečené mäso vyberieme a necháme 15 minút postáť.
7.
Výpek rozmixujeme, podľa potreby zriedime vriacou vodou a krátko povaríme. Nakoniec zjemníme maslom a už nevaríme.
8.
Z mäsa odstránime niť a slaninu, nakrájame ho na plátky a podávame preliate omáčkou a s cestovinou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.