Grilované kuracie krídla
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
kg
kuracie krídla
olej
2
ks
pomaranč
plátkov
ďumbier
1
KL
mletá červená paprika
1
PL
sójová omáčka
soľ
mleté čierne korenie
1
ks
hlávkový šalát
postup
1.
Kuracie krídla rozkrojíme v kĺbe na dve časti a špicaté končeky odstránime.
2.
Pomaranče vyumývame v horúcej vode a osušíme kuchynskou papierovou utierkou. Kôru z jedného pomaranča najemno postrúhame spolu s ošúpaným ďumbierom a dáme do misky. Pridáme šťavu z jedného pomaranča, sójovú omáčku, 2 lyžice oleja, mletú papriku a dobre rozšľaháme.
3.
Krídla posolíme, okoreníme, vložíme do mikroténového sáčku, polejeme marinádou a dobre poobraciame. Potom sáčok zaviažeme a na niekoľko hodín dáme na chladné miesto.
4.
Namarinované krídla z oboch strán ugrilujeme dozlatista. Počas grilovania niekoľko krát obrátime. Druhý pomaranč ošúpeme, pokrájame na kolieska, tie ešte napoly a krátko pred koncom grilovania ich rozložíme na porcie krídel.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.