Pridať recept

Makový krémeš

30
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
hladká múka
70 g
maslo
150 g
práškový cukor
1 ks
źĺtok
1 PL
med
4 PL
kyslá smotana
1 KL
sóda bikarbóna
50 g
celý mak

Krém

3 balíčky
vanilkový pudingový prášok
1 liter
mlieko
200 g
maslo
250 g
práškový cukor
2 balíčky
vanilkový cukor´

Poleva

150 g
mliečna čokoláda
50 g
maslo
50 g
biela čokoláda
30 g
maslo

postup

Tento recept si nemôžete nechať ujsť! Mak je obľúbený u mnohých. Tentoraz sme ho pridali do krémového zákusku.

1.

Na prípravu cesta: vymiesime múku so zmäknutým, práškovým cukrom, medom, žĺtkom, kyslou smotanou, sódou bikarbónou, potom pridáme mak a cesto rozdelíme na 4 časti.

 
2.

Rúru predhrejeme na 180°C. Každú časť cesta rozvaľkáme na veľkosť plechu (približne 22x34 cm), položíme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme približne 12-15 minút (180ºC), potom necháme vychladnúť.

3.

Na krém zmiešame pudingový prášok s mliekom a varíme, kým nezhustne. Necháme vychladnúť.

4.

Potom pridáme kocky zmäknutého masla, práškový cukor, vanilkový cukor a dobre vymiešame kuchynským robotom.

5.

Krémom naplníme pláty, pričom dbáme na to, aby ho bolo dosť aj na posledný plát.

6.

Na polevu rozpustíme mliečnu čokoládu s maslom (50 gramov), potom ňou natrieme vrch zákusku. Bielu čokoládu rozpustíme s maslom (30 gramov), potom ju kde tu nanesieme na hnedú čokoládu a nožom alebo špáradlom vytvoríme vlnky a obe čokolády zmiešame.

7.

Dobrú chuť!

Recept: KIH

Foto: Szöllősi-Kiss Orsi

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Juhoslovanský krémeš
Juhoslovanský krémeš: Dokonalé splynutie orechového cesta a pudingového krému
Krémeše existujú v rôznych podobách. Tento je skutočne krásny a navyše v sebe ukrýva delikátny orechový korpus.
Fantastické medové rezy
Vianočná bleskovka, žiadne vaľkanie! Tento recept na medový krémeš priniesla kamarátka z Maďarska a nemá chybu!
Prinášame tradičný recept na medový krémeš priamo od našich južných susedov. Výborný koláč, ktorý...
Makové slonie slzy
Makové slonie slzy: Toto je PÁN dezert! Elegantný, krehký a absolútne jednoduchý, VIDEORECEPT
Mak, višne a lahodný maslový krém s mascarpone. To je len malá ochutnávka fantastického dezertu, ktorý musíte vyskúšať.
Jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta
Ohromný jablkovo-orechový krémeš z lístkového cesta, oveľa lepší ako klasický! VIDEORECEPT
Výborný jablkovo-orechový krémeš, ktorý schová do vrecka aj ten tradičný.
TOP 10 krémových zákuskov
TOP 10 krémových zákuskov (nielen) na blížiace sa sviatky
Vybrali sme desať najlepších dezertov za posledný mesiac, ktoré vás celkom určite inšpirujú a nadchnú.