Pridať recept

Kávové brownie podľa Timi

ingrediencie

Brownie

150 g
horká čokoláda 54%
150 g
maslo
25 g
kávový likér
3 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
150 g
hnedý cukor
40 g
holandské kakao
90 g
hladká múka
1 štipka
soľ

Kávová ganache

80 g
33-35% smotana na šľahanie
40 g
kávový likér
130 g
biela čokoláda
200 g
33-35% smotana na šľahanie
2 plátky
želatína
50 g
Mascarpone

Kávovo-orieškové praliné

50 g
lúpané mandle
50 g
lieskové orechy
6 ks
pražené zrniečka kávy
110 g
kryštálový cukor

Na zdobenie

50 g
lieskové orechy upečené na kúsky

postup

Ak ste dostali chuť na niečo sladké, pripravte si kávový brownie podľa Timi, ktorá sa stala pekárkou týždňa v prvom kole šou Pečie celé Slovensko. Vaše chuťové poháriky budú v siedmom nebi.

 

1.

Rúru rozohrejeme na 180 °C.

 

 
2.

Maslo a čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, následne prilejeme kávový likér.

3.

V druhej miske vyšľaháme vajcia s cukrom do hustejšej peny – šľaháme približne 5 minút.

4.

Čokoládovú zmes s maslom prilejeme k vajciam s cukrom a premiešame, aby sa všetko prepojilo. Následne k zmesi preosejeme múku, kakao a soľ. Všetko spolu premiešame do hladka so silikónovou stierkou.

5.

Formu 18 x 18 cm vystelieme papierom na pečenie a cesto si nalejeme do pripravenej formy. Pečieme zhruba 25 - 30 minút.

 

6.

Kávová šľahačková ganache: Plátok želatíny namočíme do studenej vody.

7.

Čokoládu nasypeme do vyššej nádoby. V malej panvici zohrejeme 40 g šľahačky spolu s espressom na 80 °C.

 

8.

Vyžmýkame prebytočnú vodu zo želatíny a pridáme ju k zohriatej šľahačke a premiešame. Zmes pridáme k čokoláde, počkáme 1 minútu a následne premiešame do hladka silikónovou stierkou.

9.

Po 5 minútach, prilejeme zvyšných 100 g šľahačky a celú zmes rozmixujeme ponorným mixérom. Nemixujeme dlhšie ako minútu.

 

10.

Prelejeme do plytšej nádoby, prikryjeme potravinárskou fóliou a dáme zatuhnúť na 12 hodín alebo cez noc. Na druhý deň ganache vyšľaháme s mascarpone.

 

11.

Kávovo-orieškové praliné: Mandle, lieskovce a kávu dáme na papier na pečenie a budeme piecť 10 minút na 180 °C. Necháme vychladnúť.

12.

Cukor roztopíme na karamel v panvici do zlatista bez miešania, mal by dosiahnuť 190 °C. Následne pridáme orechy s kávou a poriadne premiešame.

 

13.

Zmes vysypeme na silikónovú podložku a roztlačíme, necháme vychladnúť. Po vychladnutí zmes rozmixujeme do hladka.

 

14.

Ganache dáme do potravinárskeho vrecúška s hladkou špičkou s priemerom 10 cm a stredom vytvoríme guličky do ktorých následne nalejeme praliné. Dozdobíme opraženými lieskovcami.

 

Kávové brownie podľa Timi
Kávové brownie podľa Timi
Zdroj: RTVS
15.

Dobrú chuť.

Kávové brownie podľa Timi
Kávové brownie podľa Timi
Zdroj: RTVS
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tekvica so šošovicou a grilovaným tofu
Neviete si poradiť s tofu? Skúste tento jesenný recept
Viete čo je tofu? Je to niečo ako vegánsky tvaroh. Vzniká podobným spôsobom, zrážaním mlieka. No pri tofu ide...
Žiadna múka, žiadne vajce! Takto pripravíte najlepší čokoládový koláč, stačí krabica mlieka, dokonale sa
Žiadna múka, žiadne vajce! Takto pripravíte najlepší čokoládový koláč, stačí krabica mlieka, dokonale sa rozplýva na jazyku!
Poznáte čokoládový koláč z krabice od mlieka? Neexistuje jednoduchší spôsob, ako pripraviť dokonalý koláč!
Pile of Delicious Chocolate Brownies
TOP recepty na hriešne dobré čokoládové brownies
Základom brownies je kvalitná čokoláda. Do brownies sa používa kvalitná horká čokoláda, najideálnejší...
Ako upiecť dokonalé brownies? Cukrárka Petra Tóthová prezradila jej overenú fintu!
Sladký, výrazne čokoládový a extra vláčny! Presne taký je svetový dezert - brownies. Obľúbená cukrárka...
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Overený recept na vláčne brownies. Plus zopár rád, ako ich vylepšiť
Ako docieliť, aby bol váš brownies vláčny alebo naopak pevnejší? Radi poradíme.