Pridať recept

Extra vláčny hruškový koláč

8
porcií
55
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
hladká múka
2 PL
kukuričný škrob
1,5 KL
kypriaci prášok
1/2 KL
jedlá sóda
1 štipka
soľ
3 ks
vajce
200 g
biely jogurt
50 ml
olej
200 g
kryštálový cukor
1 balíček
vanilkový cukor´
2 ks
hruška
1 PL
kryštálový cukor
1/2 KL
škorica

postup

Šťavnatý koláč, ktorého cesto je jemné a svieže vďaka pridanému jogurtu a sladkým hruškám.

1.

Do misky preosejeme sypké suroviny: múku, škrob, kypriaci prášok, sódu a soľ. A následne ich ešte dvakrát preosejeme.

 
2.

Vo väčšej miske potom spolu vymiešame metličkou do hladka vajca, jogurt, olej, kryštálový a vanilkový cukor.

3.

Do tekutého základu potom po tretinách zapracujeme (metličkou) sypké suroviny.

4.

Hrušky očistíme, pokrájame na plátky alebo kocky a premiešame ich s cukrom a škoricou. Polovicu hruškových kúskov primiešame do cesta.

5.

Cesto nalejeme do tortovej formy (22 cm), ktorú sme vystlali papierom na pečenie, na vrch poukladáme zvyšné hrušky a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180ºC na 40 minút.

6.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať