Letné cuketové rizoto s kôprom
ingrediencie
postup
Svieža chuť a jednoduchá príprava. Presne to spája toto chutné rizoto.
Na panvici zohrejeme olivový olej a speníme najemno nakrájanú šalotku.
Medzitým si očistíme a nastrúhame cuketu. Ak máme domácu, nemusíme šúpať, iba dobre umyť.
K šalotke pridáme nadrobno nakrájaný cesnak a nastrúhanú cuketu.
Krátko orestujeme a pridáme prepláchnutú ryžu.
Pár krát premiešame, podlejeme vývarom, znížime teplotu, zakryjeme a necháme variť.
Občas premiešame a podľa potreby podlievame vývarom, prípadne čistou vodou, ak nemáte vývar.
Keď už je ryža takmer hotová, podľa chuti osolíme, okoreníme a pridáme lyžicu masla a ešte 2 minúty varíme.
Rizoto odstavíme, primiešame nasekaný kôpor, parmezán a môžeme podávať.
Dobrú chuť.
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.