Pridať recept

Kefírové posúchy plnené špenátom a syrom

Kefírové posúchy plnené špenátom a syrom
Zdroj: iStockphoto
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

200 ml
kefír
1/2 KL
jedlá sóda
1/2 KL
soľ
1/2 KL
cukor
2 PL
olej
1 ks
vajce
400 g
hladká múka

Plnka

100 g
čerstvý špenát
2 strúčiky
cesnak
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
200 g
strúhaný syr

Ešte potrebujeme

50 g
maslo na potretie

postup

Rýchlovka bez kysnutia, ktorá zachutí celej rodine.

1.

Cesto: kefír v miske premiešame so sódou, soľou, cukrom olejom a vajíčkom.

 
2.

Do tekutého základu nasypeme múku, miešame vareškou, kým sa suroviny nespoja a potom rukou vypracujeme bochník hladkého cesta, ktorý necháme zakrytý postáť pri izbovej teplote zhruba 15 minút.

3.

Medzitým si pripravíme plnku: listy špenátu vložíme do kuchynského robota spolu so strúčikmi cesnaku a všetko rozmixujeme na drobné kúsky.

4.

K rozmixovanému špenátu primiešame najemno nastrúhaný syr a plnku zľahka osolíme a okoreníme.

5.

Odpočinuté cesto rozdelíme na štyri časti, každú na pomúčenej doske prstami a dlaňou roztlačíme do placky, do ktorej stredu nanesieme približne štvrtinu plnky. Placku sformujeme do bochníka, čím uzavrieme plnku v ceste a následne bochník prstami a dlaňou roztlačíme do hrubej placky.

6.

Panvicu s pokrievkou zahrejeme na strednom plameni, na dno prskneme pár kvapiek vody a posúchy pečieme z oboch strán do zlato-hneda. Vždy s nasadenou pokrievkou a pri otáčaní a vymieňaní posúchov pridáme pár kvapiek vody.

7.

Upečené, horúce posúchy potrieme rozpusteným maslom a môžeme servírovať.

8.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Vyprážaný čili hermelín
Vyprážaný čili hermelín: Delikátna odmena po ťažkom dni v práci
Príjemne pikantná variácia na klasickú vyprážanú pochúťku.
Root vegetables
Viete, ktorú zeleninu by ste mali mať počas leta doma? Pozrite sa, či máte aspoň jednu!
Lokálnu zelenina je zdravá, dokonale čerstvá a nemusí sa dovážať. Viete ktorých päť superpotravín v lete...
Rýchly chlieb z panvice
Zázračný chlieb z panvice: Krásne mäkký aj na druhý deň, stačí múka, olej a nebudete sa vedieť dojesť!
"Pane in Padella" je názov špeciality z Talianska. Je to chlieb, ktorý sa pečie na panvici namiesto v rúre. A...
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Prečo je špenát dokonalým prostriedkom na chudnutie
Keď ide o špenát, je čas zahryznúť sa doňho! Nielen preto, že jeho listy posilňujú naše kosti, ale aj preto,...
Syry
Nie je to Francúzsko ani Švajčiarsko: Táto krajina je najšialenejšia na svete, čo sa týka syrov
Milovníci syra zbystrite pozornosť: Spoločnosť Mintel, ktorá sa zaoberá prieskumom verejnej mienky, zistila,...