Pridať recept

Lyžicový nálev alebo zavárané uhorky na ZNOJEMSKÝ spôsob, zásoba najlepších uhoriek na celý rok!

Zavárané uhorky na znojemský spôsob
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

Potrebujeme

2 ks
nové korenie
2 ks
čierne korenie
2 ks
bobkový list
2 ks
mrkva (krúžok)
2 ks
cibuľa (krúžok)
uhorky
voda

Nálev na 7dcl fľašu

5 PL
ocot
1 PL
kryštálový cukor
1 ČL
nakladač Deko
podľa chuti
soľ

postup

Tieto uhorky sa zvykli označovať aj ako „znojemské“. Pri tomto spôsobe sa do každého pohára dávkuje presné množstvo surovín.

 

1.

Uhorky dobre poumývame a očistíme. Použijeme jemnú kefku a končeky so stopkou odrežeme.

Uhorky na zaváranie.
Uhorky na zaváranie.
Zdroj: iStockphoto
 
2.

Umyté uhorky poukladáme do čistých suchých 7dcl fliaš. Pridáme aj ostatné suroviny: korenie, mrkvu, cibuľu a bobkový list.

3.

Nálev: Do každej fľaše dáme 5 lyžíc octu, 1 lyžicu cukru, 1 malú lyžičku nakladača, ktorý dobre rozmiešame a pridáme soľ podľa chuti.

 

4.

Všetko zalejeme studenou vodou, dobre uzavrieme a dáme do veľkého hrnca sterilizovať.

5.

Voda v hrnci by mala siahať do polovice pohára. Vodu necháme zovrieť a varíme podľa toho, ako veľké sú uhorky. Tým najmenším stačia dve minúty, väčšie by tam mali byť od 5 do 8 minút.

6.

Sterilizované uhorky necháme vychladnúť pri izbovej teplote na suchom tmavom mieste a následne uskladníme.

7.

Ďalšie chutné recepty a nápady na zavárané uhorky nájdete TU: ZAVÁRANÉ UHORKY

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Kyslé uhorky
Môžu sa kyslé uhorky pokaziť? Ak ich máte dlho otvorené, stane sa toto, pozrite sa!
Zavárané uhorky - ako dlho môžu byť otvorené a kde ich skladovať? Ako zistíme, či sú už pokazené?
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Nevyhadzujte takmer prázdne poháre od horčice, ani nevylievajte uhorkový nálev. Všetko sa dá chutne zužitkovať!
Predtým než vyseparujete pohár s poslednými zvyškami horčice, fľašu od kečupu či paradajkovej omáčky alebo...
Fermentovaná zelenina
Toto je to najlepšie, čo môžete pre svoje telo v zime urobiť! Fermentované potraviny dajú do poriadku črevá a podporia imunitu
Konzervovanie potravín fermentáciou si automaticky spájame s teplom. Teplé prostredie tento proces urýchľuje...
Paradajky s uhorkami
Môžete kombinovať uhorku a paradajku? Každý, kto to robí, by mal o tomto vedieť!
Nekombinujte uhorku s paradajkami - už vám túto vetu niekto povedal? Čo sa môže stať? A je to vôbec pravda...
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka a neodmysliteľná fólia. Prečo je táto zelenina balená práve takto?
Zelená uhorka je pravdepodobne jediná zelenina, ktorá je dodatočne balená. Fólia na nej má špecifickú,...