Pridať recept

Pestrý koláč s tromi plnkami

ingrediencie

400 g
polohrubá múka
200 ml
kyslá pochúťková smotana
1 ks
źĺtok
1 ks
vanilkový cukor´
4 PL
práškový cukor
7 PL
rastlinný olej
4 PL
mlieko
1 ks
prášok do pečiva
citrónová kôra

Plnka 1:

300 g
Nutella

Plnka 2:

500 g
jemný tvaroh hrudkovitý
1 ks
vajce
1 ks
vanilkový cukor´
3 PL
práškový cukor
2 PL
Zlatý klas prášok
citrónová kôra

Plnka 3:

200 g
jahody čerstvé

Posýpka:

120 g
múka polohrubá
120 g
maslo
120 g
práškový cukor

postup

Vynikajúci koláč s tromi plnkami, aké máme radi:)) Maslová posýpka rozvonia celú kuchyňu:))

1.

Cesto: do misy preosejeme múku zmiešanú s práškom do pečiva, pridáme cukor, smotanu, vanilkový cukor, žĺtok, rastlinný olej, mlieko a vypracujeme cesto. Na pomúčenej doske cesto rozvaľkáme na veľkosť hlbokého plechu 30x40 cm, ktorý sme vymastili a posypali múkou.

 
2.

Na cesto striedavo lyžicou kladieme jednotlivé plnky. Množstvo plniek si môžete upraviť podľa seba.(Plnky môžeme použiť podľa svojej chuti, čerstvé ovocie, jablkovú, orechovú, môže byť iba jedna po celom plechu.) Povrch posypeme rovnomerne posýpkou.

3.

Plnka 1: Nutella Plnka 2: tvaroh zmiešame podľa chuti s práškovým a vanilkovým cukrom, citrónovou kôrou, vajíčkom a zlatým klasom. Plnka 3: ovocie podľa chuti. Posýpka: maslo, cukor a múku spojíme prstami.

4.

Upečieme pri teplote 180°C 30 - 40 minút podľa potreby. Po upečení posypeme práškovým a vanilkovým cukrom. Necháme vychladnúť, pokrájame a podávame.

5.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať