Pridať recept

Domáci broskyňový džem so škoricou

Domáci broskyňový džem so škoricou
Zdroj: iStockphoto

ingrediencie

2 kg
zrelé broskyne (tvrdšie)
1 kg
kryštálový cukor
1 KL
škorica
2 ks
citrón (šťava)

postup

Nielen z marhúľ môžete pripraviť chutný džem. U nás máme dokonca radšej práve ten broskyňový.

1.

Tvrdšie, umyté broskyne pokrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca s hrubším dnom.

 
2.

Pridáme cukor, škoricu a všetko spolu privedieme k varu. Potom plameň stiahneme na stred.

3.

Následne broskyne rozmixujeme ponorným mixérom, primiešame citrónovú šťavu a varíme do požadovaného zhustnutia.

TIP: Urobíme test na tanieriku. Na malý tanierik dáme lyžičku vriaceho džemu. Keď po chvíľke získa rôsolovitú konzistenciu a nebude rýchlo stekať – džem je hotový.

4.

Horúci džem rozdelíme medzi dobre umyté a horúcou vodou vypláchnuté poháriky, dobre uzavrieme, otočíme hore dnom a necháme úplne vychladnúť.

5.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
AEG
Horúca, intenzívna alebo vlhká para?
Vláčne zvnútra, krehké a chrumkavé na povrchu? S parnou rúrou sa vám také jedlo podarí. Bežná rúra obklopí...
pripravené v pare
Ako pripraviť dokonalý steak?
Inšpirujte sa receptom šéfkuchára Antonína Bradáča a doplňte steak bylinkovým maslom.
AEG recept
Šalát z červenej repy s čakankou a kozím syrom
Červená repa skombinovaná s kozím syrom je obľúbená klasika. Na osvieženie pridajte čakanku a syr obaľte...
zeleninová krémová polievka
Aj vám chutia výdatné krémové polievky?
Skúste zeleninovú krémovú polievku z multifunkčnej parnej rúry s chrumkavou šošovicou beluga a sladkými zemiakmi.
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Tajomstvo naozaj dobrého jahodového džemu: 7 overených receptov na domáce džemy zo sladkých jahôd
Varenie domáceho jahodového džemu patrí v mnohých rodinách ku každoročným tradíciám, iní zase majú...
Sladké jedlá zdravšie: Pomarančové lievance s pikantným džemom
Teraz po fašiangoch je sezóna pôstnych jedál. Pôstne jedlo znamená pre každého niečo iné. Pre niekoho...