Pridať recept

Hovädzí guláš na čiernom pive

ingrediencie

1,5 kg
hovädzie mäso na guláš
4 ks
cibuľa
3 strúčiky
cesnak
100 g
paradajkový pretlak
300 ml
čierne pivo
150 g
šampińóny
bravčová masť
podľa chuti
mleté čierne korenie
podľa chuti
soľ

postup

Výborný a najmä sýty obed nielen pre milovníkov piva.

 

1.

Hovädzie mäso umyjeme a nakrájame na kocky.

 
2.

Cibuľu očistíme a nakrájame na drobno.

3.

Do veľkého hrnca dáme bravčovú masť a speníme na nej cibuľu.

4.

Po chvíľke pridáme paradajkový pretlak a krátko orestujeme.

5.

Do hrnca dáme mäso a prudko opečieme, aby sa zatiahlo.

6.

Následne podlejeme čiernym pivom a vodou, aby bolo mäso zakryté. Podľa potreby a želanej hustoty podlievame vodou.

7.

V polovici varenia pridáme očistené a prepolené šampiňóny. Dusíme do mäkka, podľa chuti osolíme a okoreníme.

8.

Hotový guláš podávame s čerstvým pečivom.

9.

Prajem dobrú chuť.

10.

Viac receptov na chutný guláš nájdetete TU: RECEPTY NA GULÁŠ

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať