Kysnuté vrtule s vanilkovým krémom
ingrediencie
Nálplň:
Na posypanie:
Na potretie:
postup
Lahodné, kysnuté, sladké pečivko:))
Cesto: Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, vanilkový cukor, sušené droždie, štipku soli a premiešame. Potom pridáme olej, žĺtok, prilejeme teplé mlieko a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme fóliou necháme vykysnúť cca 1 hodinu.
Náplň: Z mlieka, zlatého klasu, cukru a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Náplň rozdelíme na dve časti.
Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Postupne na doske rozvaľkáme, na štvorec cca 3 mm hrúbky. Potrieme náplňou do 2/3 a posypeme kúskami čokolády. Nenatretú časť preklopíme na jednu tretinu natretého cesta a na ňu preložte tretiu natretú časť.
Dva okraje kde sú spoje, odkrojíme, placku rozdelíme na 8 častí, každú otočíme do vrtule. Ukladáme na plech na papier na pečenie. Potrieme žĺtkom rozšľaným s mliekom a necháme podkysnúť cca 20 minút.
Pečieme pri teplote 180°C cca 25 minút alebo podľa potreby. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.