Pridať recept

Kysnuté vrtule s vanilkovým krémom

Kysnuté vrtule s vanilkovým krémom
Zdroj: BlazenaSadovska

ingrediencie

350 g
hladká múka špeciál 00
60 g
Cukor krupica
1 ks
vanilkový cukor´
7 g
droždie sušené
1 štipka
soľ
1 ks
źĺtok
30 ml
rastlinný olej
180 ml
mlieko teplé

Nálplň:

300 ml
mlieko
60 g
Cukor krupica
1 ks
Zlatý klas s prírodnou vanilkou
1 ks
vanilkový cukor´

Na posypanie:

70 g
sekaná čokoláda

Na potretie:

1 ks
vajce
1 PL
mlieko

postup

Lahodné, kysnuté, sladké pečivko:))

1.

Cesto: Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, vanilkový cukor, sušené droždie, štipku soli a premiešame. Potom pridáme olej, žĺtok, prilejeme teplé mlieko a vypracujeme hladké cesto, ktoré prikryjeme fóliou necháme vykysnúť cca 1 hodinu.

 
2.

Náplň: Z mlieka, zlatého klasu, cukru a vanilkového cukru uvaríme puding, ktorý necháme vychladnúť pod potravinárskou fóliou. Náplň rozdelíme na dve časti.

3.

Po vykysnutí cesto rozdelíme na dve časti. Postupne na doske rozvaľkáme, na štvorec cca 3 mm hrúbky. Potrieme náplňou do 2/3 a posypeme kúskami čokolády. Nenatretú časť preklopíme na jednu tretinu natretého cesta a na ňu preložte tretiu natretú časť.

4.

Dva okraje kde sú spoje, odkrojíme, placku rozdelíme na 8 častí, každú otočíme do vrtule. Ukladáme na plech na papier na pečenie. Potrieme žĺtkom rozšľaným s mliekom a necháme podkysnúť cca 20 minút.

5.

Pečieme pri teplote 180°C cca 25 minút alebo podľa potreby. Po vychladnutí posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať