Pridať recept

Tekvicové halušky so smotanovou omáčkou

Tekvicové halušky so smotanovou omáčkou
Zdroj: Mária B.
4
porcie
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1/4 ks
tekvica maslová
1 ks
vajce
300 g
polohrubá múka
1/2 ČL
soľ
150 g
smotanový syr (dala som philadelphia)
4 PL
Smotana na šľahanie 33%
150 g
oravská slanina

postup

Nemusia byť vždy zemiakové, nemusia byť vždy bryndzové...

1.

Tekvicu som ošúpala, nakrájala na väčšie kusy a dala variť nad parou do zmäknutia.

 
2.

Po vychladnutí som ju rozmixovala aj s vajíčkom a štipkou soli. Postupne som zapracovala múku aby vzniklo hladké nie tuhé cesto. Ak je treba pridáme vlažnú vodu.

3.

Cez sito na halušky som nahádzala halušky do vriacej osolenej vody, keď začali vrieť varila som ešte 5 min.

4.

Smotanový syr (môžete použiť aj ricottu,lučinu alebo smotanovú nátierku) si rozmiešame so smotanou.

5.

Slaninu nakrájanú na menšie kocky osmažiť, masť som zliala do misky, do ktorej som dala pripravený smotanový syr a precedené halušky,dobre premiešať.

6.

Na tanieri posypať škvarkami so slaniny a posypať petržlenovou vňaťou alebo pažitkou.

7.

Kto chce zapíja kefírom, acidkom, kyslým mliekom...

8.

Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať