Pridať recept

Rizoto so špargľou a kuracími slimákmi

4
porcie
75
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

400 g
ryža na rizoto,napr. Arborio
1 ks
šalotka
2 strúčiky
cesnak
2 PL
olivový olej
150 ml
biele víno
500 g
zelená špargľa
2 plátky
maslo

Marináda

2 PL
kečup
1 ČL
dijonská horčica
1 PL
argentínske korenie
1/2 ČL
soľ
1 ČL
med
3 ks
kuracie prsia

postup

Ľahký letný obed, špargľa je v ňom bonus.

1.

Kuracie prsia nakrájam po dĺžke na pásik hrubé asi 1 cm.

 
2.

Z uvedených surovín si vymiešam marinádu nalejem na mäso a dobre premiešam. Odložím na 4-5 hod. do chladničky (mäso si pripravím hneď ráno alebo si ho môžete pripraviť večer).

3.

Zelenú špargľu nelúpeme len odlomíme spodky. Dáme si do väčšieho hrnca vodu, pridám trochu cukru, štipku soli a citrónovú šťavu.

4.

Keď začne voda vrieť, vložíme špargľu a necháme variť 5 minút, potom vyberieme a prudko ochladíme, aby špargľa ostala pekne zelená.

5.

Na oleji si restujeme na jemno nasekanú šalotku, pridám cesnak, chvíľu orestujem a cesnak vyberiem.

6.

Pridám ryžu, restujem aby sa obalila olejom. Zalejem vínom a nechám odpariť.P otom ryžu zalievam podľa potreby vodou, v ktorej sa varila špargľa a varím kým nebude ryža mäkká (na skus, nie rozvarená).

7.

Uvarenú špargľu nakrájam na 2-3 cm kúsky, vršky si nechám dhšie.

8.

Špargľu zamiešam k ryži a pridám aj maslo. Podľa chuti osolím prípadne okorením. Nedávam syr, nie je to krémové talianske rizoto.

9.

Marinované kuracie kúsky si stáčam do slimáka, napichnem na ihlu a dám opiecť na grilovaciu panvicu.

10.

Prajem dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať