Pridať recept

Rezne z mletého bôčiku

5
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

1 kg
prerastený bôčik
250 ml
smotana na šľahanie
1,5 ČL
soľ
1/2 ČL
mleté čierne korenie
4 strúčiky
cesnak
1 hrnček
jemná strúhanka
3 PL
olej

postup

Výborný obed pre celú rodinu. Ak máte radi mleté mäso, tento recept určite vyskúšajte.

1.

Bôčik zbavíme kože (alebo si to dáme urobiť u mäsiara), nakrájame na menšie kúsky a pomelieme. Pri mletí medzi vhodíme aj cesnak.

 
2.

Do mäsa pridám soľ,mleté čierne korenie a smotanu. Dobre spolu spracujeme- smotana sa musí spojiť s mäsom.

3.

Mäso nechám odpočívať aby sa smotana vstrebala - najlepšie cez noc.

4.

Potom odoberám lyžicou približne rovnaké množstvo, vytvarujem bochník - rezník nie moc tenký aby ostal šťavnatý, obalím jemne v strúhanke.

5.

Na panvici si zohrejem olej a ukladám rezníky a vysmážam z obidvoch strán tak aby sa mäso prepieklo. Netreba pridávať olej, mäso si pustí vlastnú masť a šťavu.

6.

Podávam zo zemiakovým pyré a podľa chuti zeleninovým šalátom.

7.

Prajem dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Roman
Šokujúce zistenie Romana, experta na mäso: Myslíte si, že viete, ako sa delí hovädzie mäso? Pravda je však úplne iná! Vyvrátil aj tento mýtus (podcast)
Aj vy radi chodievate do mäsiarstva? Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je expert na mäso...
Chutný podcast - Tomáš Sika
Baví má nápad v jedle a hlavne to, že je poctivo urobené, hovorí Tomáš Sika (podcast)
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je majiteľ reštaurácie MENJU, Tomáš Sika.
Šéfkuchár Palo Sekerka
Je pre nás dôležité, aby vynikli ľudia, od ktorých máme suroviny. To, čo ide na tanier, je z 80% práve ich práca, hovorí šéfkuchár Palo Sekerka
Vypočujte si ďalší diel podcastu Chutný. Hosťom je šéfkuchár, Palo Sekerka a jeho partnerka Lucia Hô-Chí.
Sofia Palečková
Gastro určite nie je pre každého, ale ak sa v tom nájdete, tak potom nie je o čom, hovorí Sofia, študentka hotelovej akadémie (podcast)
Zaujíma vás, ako prebiehajú praktické maturity na hotelovej akadémii či stáž v zahraničí? Vypočujte si...
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Dokonale šťavnaté a úžasne voňavé. Túto vychytávku na mleté rezne sa oplatí poznať!
Rezne
Rezne sú naše najobľúbenejšie jedlo: Ako ich máte najradšej?
Rezne by sme pokojne mohli označiť titulom nášho národného jedla. Stačí sa prejsť v nedeľu po poschodiach...