Pridať recept

Pistáciový chlebík

10
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

3 ks
vajíčka
150 g
trstinový cukor
120 g
maslo
120
celozrnná špaldová múka
130 g
pistácie (nesolené)
20 g
pistáciová pasta
60 g
kyslá smotana
120 ml
mlieko
1 balíček
prášok do pečiva

Poleva

1 PL
olej
120 g
práškový cukor
1/2 ks
citrón - šťava

postup

Chutný, šťavnatý a svieži chlebíček ku kávičke...

1.

Pistácie pomeliem na jemno.

 
2.

Zmäknuté maslo vyšľahám s cukrom s postupným pridávaním vajíčiek do hustej a svetlej peny.

3.

Zašľahám kyslú smotanu a striedavo pridávam múku s práškom do pečiva, pistáciami a mliekom izbovej teploty.

4.

Na záver vmiešame pistaciovú pastu - môžete pridať aj viac ak chcete chlebík viac zelený.

5.

Vlejeme do vymastenej alebo papierom vystlatej formy a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 st., pečieme 25 min. - skúsime špilkou aby sa cesto nelepilo.

6.

Upečený chlebík necháme chvíľku vychladnúť, vyberieme z formy a ešte teplý natrieme citrónovou polevou a ozdobíme napr. sekanými mandľami a pistaciovou pastou.

7.

Poleva: cukor vymiešame s citrónovou šťavou na hladkú hmotu, na záver pridáme teplý olej (poleva sa nebude pri krájaní lámať).

8.

Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať