Pridať recept

Ľahučký zákusok s čokoládovou a jahodovou penou

Ľahučký zákusok s čokoládovou a jahodovou penou
Zdroj: Csapó Alíz
16
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Korpus

4 ks
vajcia
150 g
kryštálový cukor
4 PL
teplá voda
140 g
polohrubá múka
2 PL
kakao
1 KL
prášok do pečiva

Čokoládová pena

200 g
biela čokoláda
400 ml
smotana na šľahanie
6 g
prášková želatína

Jahodová pena

400 g
jahody
80 g
kryštálový cukor
6 g
prášková želatína
400 ml
smotana na šľahanie

Na ozdobu

hoblinky bielej čokolády
pruhované trubičky
jahody

postup

Ako vylepšiť jednoduchý piškótový dezert s čokoládou a jahodami? Takto:

1.

Korpus: rúru predhrejte na 180°C. Plech s rozmermi 20x30 cm vyložte papierom na pečenie.

 
2.

Vajcia vyšľahajte s cukrom do bledej peny, a potom za stáleho miešania pridajte 4 lyžice teplej vody. Následne primiešajte preosiatu múku zmiešanú s kakaovým práškom a práškom do pečiva v niekoľkých fázach.

3.

Zľahka premiešajte, potom zmes nalejte do formy a pečte približne 18 minút na 180ºC (skúste špajľou).

4.

Čokoládová pena: bielu čokoládu nalámte do misky a rozpustite ju nad parou s 1,5 dl smotany. Želatínu zmiešajte s 2 lyžicami vody, vmiešajte do čokolády a nechajte vychladnúť.

5.

Vyšľahajte zvyšných 2,5 dl smotany, pridajte čokoládovú zmes a vymiešajte do hladka.

6.

Čoko penu natrite na piškótový koláč a dajte do chladničky na cca 30 minút.

7.

Jahodová pena: jahody nakrájajte, povarte s cukrom a rozmixujte na pyré ponorným mixérom. Želatínu zmiešajte s 2 lyžicami vody a vmiešajte do jahodového pyré, nechajte vychladnúť.

8.

Vyšľahajte 4 dl smotany a pridajte jahodové pyré. Vzniknutú penu natrite na vrstvu čoko peny a dajte na 2 - 3 hodiny do chladničky.

9.

Po vychladnutí zákusok nakrájajte na trojuholníky a ozdobte čerstvými jahodami, čokoládovými hoblinkami a trubičkami.

10.

Dobrú chuť!

Recept: KIH

Foto: Csapó Alíz

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Perfektné jahodové rezy
Slávnostné jahodové rezy: Najkrémovejšie, aké ste jedli
Vláčny, piškótový korpus, čerstvé jahody a fantastický krém, ktorý je osviežujúci a jemný zároveň.
Jemná bublanina s jahodami a čokoládou
21 jahodových dezertov, po ktorých si oblížete všetky prsty
Sladučké jahodové recepty, ktoré chutia každému.
Jahodové rezy
10 receptov na famózne jahodové rezy
Jahody všade kam sa pozriete! Krásna, sladká a voňavá sezóna, ktorú všetci milujeme...
Jahody, šľahačka a snehové pusinky (Eton mess)
Jahody so šľahačkou: 10 overených receptov na nepečené dezerty zo sladkých jahôd a poctivej smotany
Jedným zo stálych dezertov v ponuke cukrární nášho detstva bolo jednoduché spojenie jahôd a šľahačky...
Ľahučká roláda so smotanovým krémom a jahodami
Pri jednoduchosti, vizuále a chuti tejto klasickej letnej pochúťky blednú aj tie najdekadentnejšie dezerty.