Pridať recept

Kapustový Pilav/ Rizoto, VIDEORECEPT

ingrediencie

600 g
pokrájaná biela kapusta
200 ml
ryža
200 ml
bulgur
2 ks
cibuľa
1 PL
paradajková pasta (salca)
1 PL
papriková pasta
1 PL
mäta
1 KL
čili vločky
1/2 KL
čierne korenie
50 g
maslo
olej
1,5 litre
voda
soľ

postup vo videu vyššie

Veľmi chutné a jednoduché Rizoto na turecký spôsob. Toto Rizoto/ Pilav je moje obľúbené a robím ho veľmi rada🙂 Je výborné samotné, ale aj ako príloha.

1.

V panvici na oleji a masle si opražíme paprikovú a paradajkovú pastu. Pridáme cibulu a krátko spolu popražíme. Dáme pokrájanú kapustu, osolíme a necháme pár minút, aby kapusta zmenšila svoj objem. Potom nalejeme 1,2L vody, dáme koreniny a uvaríme kapustu do mäkka. Ja som ju varila pomaly cca.25 minút.

 
2.

Keď je kapusta mäkká pridáme bulgur aj ryžu. Pridáme aj trocha vody ešte, kedže pri varení kapusty sa voda vyparila. Ja obvykle dávam ešte 300ml vody. Hrniec zakryjeme a pomaly varíme, kým ryža nevsiakne 3/4 tekutiny. Obsah nemiešame, len hrniec trochu pomykáme. Nakoniec Pilav odstavíme bokom a necháme ešte niekolko minút stáť.

3.
Tento Pilav je naozaj výbornej, výnimočnej chuti nielen kvôli kapuste, ale aj vďaka kombinácii ryže a bulguru. Je úžasne chutné a šťavnaté! Môže sa jesť samotné ale aj ako príloha. Prajem dobrú chuť!
Kapustový Pilav/ Rizoto, VIDEORECEPT
Kapustový Pilav/ Rizoto, VIDEORECEPT
Zdroj: Cesminaz
4.

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu: cesminazuenal.blogspot.com

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto
Delikátne rizoto: Overený recept na pravé talianske rizoto plus nápady, ako ho ozvláštniť
Uvarte si s nami skutočnú delikatesu, ktorá bude hotová do pol hodiny. Tu je osvedčený recept užitočné rady,...
10+ receptov na bezmäsité pôstne jedlá (piaty pôstny týždeň)
10+ receptov na bezmäsité pôstne jedlá (piaty pôstny týždeň)
Piaty týždeň pôstu začína a my máme pre vás opäť skvelý výber receptov, ktoré budú chutiť celej rodine...
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...