Pridať recept

Slávnostné Žerbó rezy

15
porcií
70
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

500 g
polohrubá múka
250 g
maslo (hera/palmarín)
50 g
práškový cukor
1 ks
vajce
2 ks
čerstvý vaječný žĺtok
20 g
droždie
3 PL
mlieko
1 štipka
sóda bikarbóna
1 štipka
soľ

Plnka

250 g
mleté orechy
150 ml
voda
1 balíček
vanilkový cukor´
podľa chuti
citrónová kôra

Ešte potrebujeme

300 g
ríbezľový lekvár
čokoládová poleva (100g čokoláda na varenie + 1PL olej)

postup

Jednoduchý a pritom tak dokonalý zákusok, ktorý očarí nielen milovníkov orechových dezertov.

1.

Cesto: múku preosejeme s cukrom, pridáme heru, vajíčko, žĺtky, droždie rozmiešané vo vlažnom mlieku /3 PL/, sódu bicarbónu, soľ a vymiesime hladké cesto.

 
2.

Vypracované cesto necháme kysnúť 45 minút.

3.

Plnka: vodu s cukrom a vanilkovým cukrom dáme zovrieť, miešame, aby sa cukor roztopil, odstavíme, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru a pomleté orechy. necháme vychladnúť.

4.

Rozdelíme ho na 3 časti. Každú časť rozvaľkáme na doske natenko.

5.

Jedno cesto prenesieme pomocou valčeka na vymastený a múkou vysypaný plech (rozmer plechu 27x37 cm) a potrieme tenkou vrstvou ríbezľového lekváru.

6.

Na ňu natrieme polovicu vychladnutej orechovej plnky, prikryjeme druhou časťou rozvaľkaného cesta, ktorú opäť natrieme tenkou vrstvou ríbezľového lekváru a zvyškom orechovej plnky.

7.

Prikryjeme treťou vrstvou cesta, poprepichujeme vidličkou. Necháme postáť asi pol hodinu a následne dáme piecť na 200°C približne na 25-30 minút.

8.

Po upečení otočíme spodnou časťou navrch pomocou druhého plechu a polejeme čokoládovou polevou.

9.

Pokrájame horúcim nožom na rezy a podávame.

10.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
varenie v karavane
Dovolenka v karavane: Stravovanie na cestách a v kempoch
Čo skontrolovať, čo zabaliť a ako sa vysporiadať s obmedzeným priestorom v karavanovej kuchynke.
Opekané zemiaky s čiernymi olivami - varenie v karavene
Ako uvariť obed pre štvorčlennú rodinu na dovolenke v karavane
Chutné jedlo môžete vykúzliť aj obmedzených podmienkach karavanovej kuchynky.
Čokoládová zmrzlina z avokáda
Lahodné zmrzlinové krémy z avokáda
Ak naozaj netrváte na pevnom zmrznutom kopčeku, môžete si za pár minút vyrobiť lahodný, voňavý a studený krém.
Tekvica so šošovicou a grilovaným tofu
Neviete si poradiť s tofu? Skúste tento jesenný recept
Viete čo je tofu? Je to niečo ako vegánsky tvaroh. Vzniká podobným spôsobom, zrážaním mlieka. No pri tofu ide...
Žerbó rezy
Legendárne Žerbó rezy: Neskutočne dobré a prudko návykové, s týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte (TOP recepty)
Jednoduchý a pritom tak dokonalý zákusok. Slávne Žerbó rezy v tých najobľúbenejších receptoch.
Žerbó rezy
Pečieme na Vianoce: Žerbó rezy (história i overený fotorecept)
Rezy zserbó sú prekvapivo jednoduché aj napriek svojej očarujúcej chuti a elegantnému zovňajšku.