Pridať recept

Bryndzové pagáče bez kysnutia

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
1 KL
kypriaci prášok
1 KL
jedlá sóda
1/2 KL
soľ
200 g
zmäknuté maslo
125 g
bryndza
2 PL
kyslá smotana
1 ks
vajce
1 ks
źĺtok

Na vrch

1 ks
vajce na potretie
trochu
celá rasca na posypanie

postup

Rýchly recept na chutné, vláčne a voňavé pagáčiky.

1.

V miske premiešame múku, kypriaci prášok, sódu a soľ.

 
2.

Pridáme kocky zmäknutého masla, bryndzu, kyslú smotanu, vajce a žĺtok. Rukou vypracujeme hladké cesto, ktoré prekryjeme fóliou a uložíme ho do chladničky na hodinu.

3.

Neskôr cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku 2 až 3 cm a vykrajujeme z neho okrúhle pagáče (formičkou alebo štamprlíkom), ktoré poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie.

4.

Pagáčiky potrieme rozšľahaným vajíčkom, posypeme rascou a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180ºC na 12 až 15 minút.

5.

Dobrú chuť!

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Bryndzov polievka
Tip na nedeľný obed: Obaľovaná sviečkovica
Bryndzová polievkaSuroviny:    bryndza    soľ    zemiaky    hladká múka    vajceDáme si variť...
Najlepšie pagáčiky
Viac ako 15 domácich receptov na pagáče: Syrové, škvarkové alebo zo zemiakového cesta
Pagáče máme radi najmä ako chutnú slanú maškrtu, ktorá nám nahradí čipsy alebo tyčinky. No použiť ich...
Špenát je super! Zelená nátierka pre vaše zdravie
Špenát vykupujem na trhoch vo veľkom. Čerstvé listy chrúmem k polievkam, k obedu len tak. Tuhá a krásna...
Vajicko bryndza natierka s ligurcekom
Skvelá raňajková nátierka z bryndze a vajíčka od Henriety
Tentokrát pre vás Henrieta pripravila výbornú zdravú nátierku z bryndze a vajíčka.