Vajíčková nátierka s reďkovkou
20
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
5
ks
vajce
1
PL
horčica
1
PL
majonéza alebo kyslá smotana
50
g
syr v črievku
5
ks
reďkovka
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
Perfektná jarná nátierka na raňajky i obložené chlebíčky.
1.
Vajcia vložíme do vriacej vody a varíme cca 8 až 9 minút (podľa veľkosti) na tvrdo. Okamžite ich schladíme v studenej vode a olúpeme.
2.
Uvarené vajcia prepolíme a do misky vydlabeme žĺtky, ktoré popučíme vidličkou a premiešame spolu s horčicou a majonézou (smotanou).
3.
Do zmesi pridáme syr, cez krájač na zemiaky pretlačené bielky a na malé kocky pokrájané reďkovky. Všetko spolu premiešame dochutíme soľou a korením. Ak je nátierka príliš hustá môžeme pridať ešte trochu majonézy.
4.
Vajíčkovou nátierkou natreté pečivo ešte ozdobíme reďkovkami a čerstvou pažítkou.
5.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.