Krémová pórová polievka s mletým mäsom a šampiňónmi
4
porcie
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
3
ks
pór
100
g
malé šampiňóny
3
PL
olej
500
g
mleté mäso (zmes bravčového a hovädzieho mäsa)
1
liter
vývar (bujón)
200
g
bylinkový smotanový syr
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
postup
Toto je recept na nebeskú krémovú polievku! Ak ju máte radšej pikantnejšiu, môžete do polievky pridať niekoľko kvapiek estragónového octu. Nebudete ľutovať!
1.
Očistite pór, bielu časť nakrájajte na polkruhy. Očistite a nakrájajte huby.
2.
Rozpáľte olej, orestujte mleté mäso a ochuťte ho soľou a korením.
3.
Pridajte pór, krátko poduste, potom prilejte vývar a prikryté varte 15 minút.
4.
Nakoniec pridajte huby a varte ešte 5 minút.
5.
Do odstavenej polievky zamiešajte smotanový syr.
6.
Dobrú chuť!
Recept: KIH
Foto: Győrfi Viktória
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
dobruchut.sk
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.