Pridať recept

Quesadillas s čiernou fazuľou, VIDEORECEPT

ingrediencie

1 PL
olivový olej
1 ks
cibuľa
soľ
mleté čierne korenie
1 ČL
mletá rímska rasca
1 ČL
oregano
1 ČL
mletá údená paprika
1 strúčik
cesnaku
400 g
čierna fazuľa z konzervy
4 ks
kukuričné tortillas
100 g
cheddar
nakladané feferónky (koliečka)
limetka na dozdobenie

postup vo videu vyššie

Môj obľúbený fast food ... ťahavý roztopený syr, samozrejme v kukuričných plackách, s čiernou fazuľou, ktorá je medzi svojimi sestrami fazuľami najviac bohatá na bielkoviny.

1.

Najprv navaríš fazuľouvú plnku. Začni rozohriatím oleja v panvici, kde na miernej teplote opražíš na kocky nasekanú cibuľu. Osoľ a okoreň, premiešavaj a daj tomu 5 minút. Následne pridaj rímsku rascu, oregano, papriku a pretlačený cesnak. Na minútku ich nechaj pospoznávať sa, nezabudni miešať. Nakoniec tam vykydni fazuľu aj s nálevom - ak nezoženieš čiernu, tak alternuj inou, ale vedz, že čierna obsahuje najviac bielkovín zo všetkých! Nechaj obsah panvice zredukovať na kašovitú hmotu. Neboj sa sem-tam aj zopár fazuliek rozpučiť varechou. Bude to trvať asi 5 minút.

 
2.

Čo sa týka témy tortillas - určite hľadaj kukuričné, majú ich v nemeckom rajóne dôchodcov 😝 Syr nastrúhaj a polož decentnú vrstvu do polky placky. Potom tam nalož za naberačku fazule a rozotri to ponad ten cheddar. Nalož si tam pár feferónov a nakoniec všetko zakry ďalšou vrstvou syru. Základ je to neprepchať. Takto naplníš 4 toritillas.

3.

Grilovaciu panvicu rozohrej na trištvrtinovom výkone, nemala by byť až tak horúca, ako keď robíš steaky alebo griluješ zeleninu. Každú placku griluj asi minútu z každej strany - záleží na tom, ako chrumkavú ju chceš.

4.

Podávaj s limetkou na pokvapkanie, možno s dákym pico de gallo ak sa ti chce, najviac však odporúčam našu mangovú čili omáčku z Andromédy (viď predošlé recepty).

QUESADILLAS S ČIERNOU FAZUĽOU
QUESADILLAS S ČIERNOU FAZUĽOU
Zdroj: Blogbusker
5.

Budem rád, ak mi dáš follow na Instagrame @walrus.buko

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.