Guľky z morčacieho mäsa v syrovej omáčke
4
porcie
105
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Guľky
250
g
morčacie prsia
1
ks
cibuľa
100
g
mrkva
1
ks
vajce
50
g
strúhanka
1
KL
červená mletá paprika
soľ, mleté čierne korenie
Bylinky (bazalka, petržlenová vňať)
Omáčka
250
ml
smotana na varenie
50
g
tavený syr
postup
Jemné a vláčne guľky z mletého morčacieho mäsa podávané v chutnej omáčke.
1.
Guľky: morčacie mäso zomelieme, pridáme na jemno nakrájanú cibuľu, postrúhanú mrkvu, mleté čierne korenie, lyžičku mletej červenej papriky, soľ, bylinky, vajce a strúhanku.
2.
Z masy tvarujeme menšie guľôčky, ktoré opečieme na oleji, poukladáme do zapekacej misy a dáme do rúry na chvíľu zapiecť (podlejeme vývarom).
3.
Omáčka: do výpeku pridáme smotanu na varenie a tavený syr.
4.
Ako prílohu podávame ryžu a fazuľové struky, ktoré opečieme na masle.
5.
Dobrú chuť!
Podobné recepty
V rebríčku najobľúbenejších špecialít dosiahla popredné miesto delikatesa našich susedov. Ako sa umiestnili slovenské jedlá? Ukázali sme chrbát aj takým dobrotám ako ravioli či germknödel
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.