Pridať recept

Penne so smotanovou omáčkou, brokolicou a kukuricou

Penne so smotanovou omáčkou, brokolicou a kukuricou
Zdroj: Marianna

ingrediencie

200 g
penne
200 g
brokolica
podľa chuti
kukurica
2 PL
hladká múka
2 tégliky
250ml smotana na šľahanie 33%
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie, muškátový oriešok
olej
strúhaný syr

postup

Perfektný obed či večera pre nadšencov bezmäsitých jedál. Sú rýchle a super jednoduché.

1.

Cestoviny uvaríme v osolenej vode al dente.

 
2.

Na suchej panvici opražíme hladkú múku, pridáme olej a rýchlo miešame.

3.

Ďalej pridáme jednu studenú smotanu na šľahanie, miešame pokiaľ sa suroviny neprepoja. Následne vmiešame druhú smotanu.

4.

Podľa chuti osolíme, okoreníme, pridáme štipku muškátového orieška.

5.

Ďalej vložíme brokolicu na ružičky, kukuricu a varíme do zmäknutia na miernom ohni.

6.

Na záver primiešame najemno nastrúhaný syr a môžeme podávať.

7.

Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
TOP
Langoše z kyslej smotany - vynikajúce, FOTORECEPT
Vďaka TAJNEJ prísade sa už nikdy nepripália! Toto je najvyhľadávanejší recept na langoše, mäkké aj na druhý deň a vôbec nie sú mastné
Langoše mäkké ako vatička a z toho najlepšieho cesta z chladničky! Prezradíme vám šikovný trik, vďaka...
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Urobte to ešte predtým, ako dáte mäso na gril. Bude chrumkavé a šťavnaté
Ako pripraviť dokonalé grilované mäso? Takto bude zvonka chrumkavé a zvnútra krásne šťavnaté.
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar s touto prísadou už nie je zdravý. Väčšina ju do polievky aj tak pridáva
Vývar patrí medzi najobľúbenejšie polievky a väčšina z nás si bez neho nevie nedeľný obed ani len...
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Výborné je aj bezmäsité grilovanie. Máme recepty
Pre tých, ktorí tvrdia, že bez mäsa nie je pravé grilovanie, máme zlú (alebo dobrú) správu - nie je to pravda!...