Frankfurtská polievka s párkom
35
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
1
PL
olej
1
ks
cibuľa
1
strúčik
cesnaku
1
PL
červená mletá paprika
1
PL
hladká múka
4
ks
kuracie párky
4
ks
zemiak
600
ml
vývar zeleninový
100
ml
33% smotana na šľahanie
podľa chuti
soľ, mleté čierne korenie
jemne nasekaná petržlenová vňať
postup
Výborná a mimoriadne obľúbená polievka, ktorú máte hotovú raz-dva.
1.
Cibuľu spolu s cesnakom nakrájame najemno a opečieme na oleji.
2.
Po chvíľke pridáme mletú červenú papriku, hladkú múku a krátko opečieme.
3.
Do hrnca pridáme na kolieska nakrájané párky, krátko opražíme a zalejeme vývarom. Premiešame.
4.
Ďalej vložíme na kocky nakrájané zemiaky, podľa chuti soľ, mleté čierne korenie a varíme, pokiaľ nebudú zemiaky mäkké.
5.
Ku koncu zjemníme polievku smotanou na šľahanie a pridáme najemno nasekanú petržlenovú vňať.
6.
Hotovú polievku podávame s čerstvým pečivom.
7.
Prajem dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Veronika
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.