Pridať recept

Výborná ryža na turecký spôsob, VIDEORECEPT

ingrediencie

500 g
ryža
voda na podliatie
100 g
maslo
2 ČL
soľ (alebo podľa potreby)
200 ml
malé tenké cestoviny
trochu
olej

postup vo videu vyššie

Toto je moja najobľúbenejšia ryža. Svoju výbornú chuť dostane od opražených cestovín a masla👌

 

1.
Na troche oleja si opražíme do hneda cestovinu. Potom pridáme dobre umytú ryžu a 2-3 minuty necháme opražiť. Pridáme vodu a tolko soli, aby chutila voda presolene. Nakoniec dáme maslo a ryžu zakryjeme, aby sa maslo celkom rozpustilo a ryža začala už variť. Odkryjeme pokrývku, ryžu premiešame ešte naposledy premiešame a zakryté necháme pomaly variť až do mäkka, kým nevpije všetkú vodu.

 

 
2.
Táto skvelá ryža sa hodí ku všetkému čo aj klasická ryža. Výborná je k mäsu na šťave, perkeltu, rezňu, zelenine atď🙂
3.

Prajem dobrú chuť!

Výborná ryža na turecký spôsob, VIDEORECEPT
Výborná ryža na turecký spôsob, VIDEORECEPT
Zdroj: Cesminaz
4.

* ryžu stačí dobre umyť, ale bude výborná aj vtedy ak ju pred varením na 1/2-1 hodinu namočíte do studenej vody.
* vodu do ryže si môže dať každý podľa seba ako je zvyknutý. Ja som dala na moju ryžu 1,3L vody.

Výborná ryža na turecký spôsob, VIDEORECEPT
Výborná ryža na turecký spôsob, VIDEORECEPT
Zdroj: Cesminaz
5.

Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu: cesminazuenal.blogspot.com

Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ryžové chuťovky
Ostala vám varená ryža? Tu je zopár nápadov, ako ju chutne zužitkovať
Ryža je jedna z najpopulárnejších príloh. Často jej však uvaríme alebo udusíme viac než treba. Vtedy...
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Ľahké a delikátne rizoto bez mäsa: 7x inak
Aj bez mäska vykúzlite vynikajúce rizoto!
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná
Aj vy oplachujete ryžu? Je to správne? Odpoveď je jednoznačná, toto by mal vedieť každý!
Mala by sa ryža pred varením preplachovať? Ako a prečo? Poznáme odpoveď!
close up of carbohydrate food
Zemiaky, ryža, cestoviny alebo krúpy? Dietológ raz a navždy vyrieši vašu dilemu
Sú neodmysliteľným doplnkom polievok alebo druhého chodu, ale čo bude najlepšia voľba? Dietológ si vzal...
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Oplatí sa ryžu oplachovať? Áno, ale z úplne iného dôvodu, ako si myslíte!
Odporúčania týkajúce sa oplachovania ryže pred varením sa najčastejšie uvádzajú v kulinárskom kontexte...