Pridať recept

Gaštanová torta

ingrediencie

Cesto

3 ks
vajce
4 PL
vlažná voda
4 PL
kryštálový cukor
4 PL
hladká múka
2 PL
kakao
1/2 balíček
prášok do pečiva

Plnka

2 balíčky
gaštanové pyré mrazené
3 dl
mlieko
1 balíček
vanilkový puding alebo Zlatý Klas
125 g
maslo izbovej teploty

Ešte potrebujeme

2 tégliky
33% smotana na šľahanie (2x 180ml)
2 balíčky
stužovač šľahačky
rum
džem na potretie

postup

Výborná gaštanová torta so šľahačkou ako stvorená na víkendové maškrtenie.

1.

Cesto: Ako prvé si oddelíme bielky a so štipkou soli vyšľaháme tuhý sneh.

 
2.

Žĺtky vyšľaháme s kryštálovým cukrom a postupne pridáme 4 lyžice vlažnej vody.

3.

Ďalej pridáme preosiatu hladkú múku, kakao a prášok do pečiva. Všetko premiešame a na záver postupne vmiešame vyšľahný sneh. Miešame opatrne, aby cesto zostalo pekne nadýchané.

4.

Tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a vylejeme pripravené cesto.

5.

Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov na 15 minút.

6.

Upečený korpus pokvapkáme rumom a potrieme ľubovoľným džemom. Necháme úplne vychladnúť.

7.

Krém: V troche mlieka rozmiešame vanilkový puding a zvyšné mlieko dáme variť. Do vriaceho pridáme rozmiešaný prášok a uvaríme hustý puding, ktorý necháme úplne vychladnúť pri izbovej teplote a následne vmiešame gaštanové pyré.

8.

Následne do pudingu zašľaháme maslo izbovej teploty, aby nám vznikol hladký krém, ktorý natrieme na vychladnutý korpus.

9.

Šľahačka: 2 šľahačky vyšľaháme so stužovačom a navrstvíme na pudignovú vrstvu pomocou ozdobnej špičky, ale môžeme ju iba rozotrieť a uhladiť.

10.

Vrch torty ozdobíme nastrúhanou čokoládou alebo nastrúhaným gaštanovým pyré.

11.

Necháme stuhnúť v chladničke aspoň 6 hodín.

12.

Dobrú chuť.

Gaštanová torta
Gaštanová torta
Zdroj: Anita
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
BlazenaSadovska
9.1.2023 10:28 | |
+6 -2
A gaštanové pyré kedy sa pridá do plnky?
Anonymný nick
9.1.2023 20:26 | |
+2 -5
Citali ste si cely recept? Skuste este raz a pomaly. Predsa do plnky 😧
Podobné články
omelety do polievky
Ako sa vyhrať s vajíčkom do polievky
Vajce jedávame pomerne často. Striedame prepeličie a slepačie. Najčastejšie slepačie z fariem, domáce. V...
pečené artičoky
Ako na pečené artičoky
Artičoka je parádna zelenina, burina, vyšľachtená pre kulinárske pochúťky, no aj so zachovanými liečivými účinkami.
varenie v karavane
Dovolenka v karavane: Stravovanie na cestách a v kempoch
Čo skontrolovať, čo zabaliť a ako sa vysporiadať s obmedzeným priestorom v karavanovej kuchynke.
Opekané zemiaky s čiernymi olivami - varenie v karavene
Ako uvariť obed pre štvorčlennú rodinu na dovolenke v karavane
Chutné jedlo môžete vykúzliť aj obmedzených podmienkach karavanovej kuchynky.
Čokoládová zmrzlina z avokáda
Lahodné zmrzlinové krémy z avokáda
Ak naozaj netrváte na pevnom zmrznutom kopčeku, môžete si za pár minút vyrobiť lahodný, voňavý a studený krém.
Tekvica so šošovicou a grilovaným tofu
Neviete si poradiť s tofu? Skúste tento jesenný recept
Viete čo je tofu? Je to niečo ako vegánsky tvaroh. Vzniká podobným spôsobom, zrážaním mlieka. No pri tofu ide...